REEPERBAHN

ST. PAULI

HAMBURG

Julmarknad i Hamburg

2009-11-08

Julmarknad i Hamburg

Hamburg är välkänt för sina många julmarknader som breder ut sig sig över flera torg i centrum. Rathausmarkt ligger på det stora torget framför det rådhuset slår man upp massor stånd och bodar. Försäljare med förkläden säljer allt som hör julen till. Tysk korv, bärnstenssmycken, chokladtomtar, träleksaker och dekorerade pepparkakshjärtan. Denna julmarknad är mycket populär och även Hamburgs äldsta.

Julmarknaden vid Spitalerstraße är liksom Rathausmarkt en klassisk julmarknad men inte lika välbesökt. Den innehåller allt en julmarknad bör innehålla, inte minst massor av glühwein.

Spielbudenplatz julmarknad

Julmarknad på Reeperbahn

SpielbudenplatzReeperbahn hålls årligen en julmarknad som är lite mer extrem än den typiska julmarknaden. Det finns en lag i Tyskland som reglerar vad som får säljas och inte får säljas på en julmarknad. Den lagen gäller inte här! Här hålls en erotisk julmarknad, där man istället för brända mandlar och handtillverkade smörknivar säljer sexleksaker och kalendrar med nakna kvinnor.

Julmarknad på Reeperbahn

Bodarna utsmyckas med skyltar på tjocka tomtar i kalsonger och solglasögon eller nakna änglar. Ett perfekt ställe att hitta julklappar till flick- eller pojkvännen kanske.

Vill du inte åka ända till Hamburg, eller vara i en mindre stad, så rekommenderas julmarknaden i Lübeck.

Öppettider

- Rådhusmarknaden (Rathausmarkt) och Fleetinsel: 23/11 – 23/12

- Julmarknaderna vid Petri-kyrkan och på Gerhard-Hauptmann-Platz och Spitalerstraße: 24/12 - 30/12

- Hanseatiska julmarknaden på Gänsemarkt: 24/12 – 30/12

- Julmarknaden på Jungfernstieg: 25/11 - 31/12 (Stängt julafton)