REEPERBAHN

HAMBURG

Allmänt om St. Pauli

Korsning i St. Pauli

St. Pauli kan jämföras med Christiania i Köpenhamn, och är därmed en utpräglad arbetarstadsdel med 27600 invånare. Här hittar du mängder av krogar och massor små affärer.

St. Pauli har länge varit Hamburgs nöjeskvarter och det hela startade med att sjömännen behövde någonstans att dricka öl när de låg i hamn. Detta är även anledningen till att St. Pauli och Reeperbahn blev Hamburgs prostitutionskvarter. Området är fortfarande Hamburgs främsta prostitutionskvarter och gatan Reeperbahn med omnejd är centrum för denna verksamhet. I denna syndiga stadsdel hittar man dock otroligt mycket mer än bara bordeller och strippklubbar, här är det även tätt mellan pubar och nattklubbar.

Gata i St. Pauli

Medlemmarna i The Beatles bodde och spelade i St. Pauli under en period innan de slog igenom. Det sägs att de slog igenom på Star-Club på Reeperbahn. Stadsdelens stolthet är fotbollslaget FC St. Pauli som har sin hemmaarena Millerntor här.

I Hamburg finns inga lagar som förbjuder dig att ta med dig öl ut från krogen, under förutsättning att du inte tar med dig ett av restaurangens glas. Detta gör att du en varm sommardag kan gå in på vilket ställe som helst och köpa dig en kall flaska öl till den fortsatta promenaden.

Flakturm St. Pauli

I norra St. Pauli är det svårt att undgå den stora grå bunkerliknande byggnad som är belägen intill FC St. Paulis hemmaarena. Byggnader som denna kallas på tyska för Flakturm (Flak: Flugabwehrkanone = "flygplansförsvarskanon") och tjänade som flygförsvarsanläggning åt Luftwaffe under Andra världskriget. Dessa bunkrar tjänade också som skyddsrum för civilbefolkningen under de Allierades flygbombningar mot Hamburg och andra tyska städer.

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Fakta om Hamburg

Hotell i Hamburg

Sevärdheter i Hamburg