REEPERBAHN

ST. PAULI

HAMBURG

Reeperbahn Fesival 2009

2009-08-26

Reeperbahn Festival Poster

Reeperbahn Festival är ett välkänt musikevenemang i Hamburg. Hamburg är en av världens musik-huvudstäder p.g.a. alla skivbolag, musikstudios, konsertarrangörer och musikindustrins starka ställning här. Reeperbahn är ett populärt område i hamburg med otaliga klubbar som erbjuder internationell livemusik. Området blir under tre dagar i september en scen för europeiska musiktrender.

Över 10000 personer besökte Reeperbahn Festival första gången den arrangerades i september 2006. Då uppträdde över 200 band på 20 scener. Denna festival attraherar många musikfans och är en av de populäraste festivalerna i Hamburg. Från och med den 24:e september och tre långa dagar framöver kommer det rocka loss ordentligt i Hamburg, med både tyska och internationella band.

I år kan du bl.a se Adiam Dymott från Stockholm uppträda på festivalen. Även det norska folk-rock-bandet Katzenjammer är på besök.

Samtidigt som 2009 års Reeperbahn Festival hålls kommer Reeperbahn Campus öppna sina dörrar. Inbjudna gäster från musik- och filmindustrin samt IT- och spelindustrin samlas för att diskutera nya utmaningar och trender i dessa kreativa branscher.