REEPERBAHN

ST. PAULI

HAMBURG

Handla öl, vin och sprit i Tyskland

2009-05-15

Eftersom den Svenska Kronan tappat i värde mot Euron den senaste tiden blir de s.k. spritresorna till Tyskland inte lika lönsamma längre. Det finns dock pengar att tjäna om man passar på att göra en liten semester av resan när man ändå är på resande fot. Varför inte ta en avkopplande weekend i Lübeck eller Hamburg och köp med öl, vin och sprit som en bonus. På så sätt behöver du inte tänka på att du ska tjäna in resan på den billiga alkoholen.

Faktum är att alkoholen fortfarande är väldigt billig i Tyskland, det har bara blivit svårare att "tjäna in" resan som sagt.

Bordershop Puttgarden

Scandlines Border Shop (eller pråmen som den kallas i folkmun) och Calles Grenzshop i Burg håller skapliga priser på det mesta. De har ofta erbjudande på öl av lågbudgetmärke som exempelvis Slots mellanöl, som kostar runt 150 SEK för tre plattor/flak. Det blir cirka 2,08 kr per 33cl-burk. På CITTI-Markt i Lübeck säljer de Regenten Pils för 88 kr (€8) per platta. Det är 50cl-burkar och då blir priset per burk 3,66 kr.

Tycker man om amerikansk Bourbon och inte är så kinkig när det gäller kopior så rekommenderar jag Stars and Stripes som vi endast hittat i affären Real i Hamburg. Att åka ända till Hamburg för detta är knappast lönsamt, men befinner du dig i krokarna är det helt klart värt att köpa på sig ett lager. Om jag minns rätt ligger priset runt 50 kr för en 70cl-flaska.