REEPERBAHN

ST. PAULI

HAMBURG

Hamburg i slutet av april

2010-03-19

Wohlwillstrasse

Nu har det så smått börjat planeras för en resa till Hamburg i slutet av april. Resan är fortfarande på planeringsstadiet men det är snart dags för ett planeringsmöte. Planeringsmötena de senaste gångerna har mest gått ut på att peppa varandra inför resan. Eftersom vi är ganska vana vidHamburg behöver det praktiska inte så mycket planering längre. Det handlar mest om att bestämma datum och hotell. Som vanligt blir det ett hotell i St. Pauli, och då med största sannolikhet Hotel Figaro.

Under åren har vi utvecklat en liten förälskelse för stadsdelen St. Pauli. Det gamla slitna arbetarkvarteren är mycket charmiga och blandningen av människor är total. Här rör sig allt ifrån välbärgade kostymnissar till skitiga pundare.

Under vårens resa ska jag propagera för en utforskning av nya pubar i stadsdelen. Det är främst det till synes obegränsade utbetet av sådana ställen som gör området så intressant för oss, men även alla de nischade småbutiker man hittar här.

Resan kommer som vanligt gå via Helsingborg över till Helsingör. Därefter är jag lite sugen på att skippa färjan mellan Rödbyhavn och Puttgarden och istället köra över Odense (på Fyn) och sedan genom Jylland mot den tyska gränsen vid Flensburg. Denna väg blir lite längre men kostnadsmässigt tror jag inte den blir dyrare, däremot tar det nog lite längre tid. Kostnaden för färjan kan man istället lägga på en extra tank bensin/diesel.

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Hotell i Hamburg

Kollektivtrafik i Hamburg

Restauranger i Hamburg

Caféer i St. Pauli