REEPERBAHN

ST. PAULI

Restauranger i Hamburg

Hamburg är en av Tysklands bästa städer när det kommer till restauranger som serverar fisk- och skaldjursrätter. På morgonen kommer fiskebåtarna in till hamnen med nattens fångst. Fisk, hälsosamma grytor, mångkulturell mat och traditionell tysk husmanskost, t.ex. "Birnen, Bohnen und Speck", är rätter man inte bör missa. Hamburg har ungefär 4000 restauranger och här nedan hittar ni några av dem.

Du hittar fler restauranger på avdelningen: Restauranger i St. Pauli.

Cox

Cox är en av Hamburgs mest fashionabla restauranger, som serverar tysk mat med en touch av Frankrike. Restaurangens kock använder kryddor från hela världen och maten är mycket fint upplagd på tallriken. Restaurangen är enkelt men lyxigt inredd med rött läder och är ett populärt ställe med professionell personal.

Adress: Lange Reihe 68 och Greifswalder Strasse 43 (ingång från båda parallellgatorna)

Telefon: +49 (0)40 24 94 22

Webbplats: www.restaurant-cox.de

Fischküche

På Fischküche tillagas färsk fisk och skaldjur från dagens fångst. Tillagningen sker i ett av restaurangens hörn så att gästerna kan se vad som tillagas.

Adress: Kajen 12

Telefon: +49 (0)40 36 56 31

Webbplats: www.die-fischkueche.de

Tafelhaus

Restaurang i Hamburg

Tafelhaus har uteservering med hamnutsikt när kvällarna är varma, när det är kallt kan man sitta inomhus och titta ut över hamnen. Christian Rach som är ägare och kock, använder sig av den aktuella säsongens råvaror med bl.a. vilt och fisk. Rätterna på menyn byts ut med jämna mellanrum, och många av huvudrätterna är för två personer och tar en stund att tillaga. Christian Rach håller även kockkurser.

Adress: Neumühlen 17

Telefon: +49 (0)40 89 27 60

Webbplats: www.tafelhaus.de

Jena Paradies

Jena Paradies har dekorerats i en typisk 30-talsdesign med fotografier på väggarna av både kända och (för oss) okända kändisar. Det största fotografiet är av Albert Einstein som tittar ut över restaurangens gäster. Här kan man sitta i en avslappnad miljö och menyns innehåll förändras från dag till dag.

Adress: Klosterwall 23

Telefon: +49 (0)40 32 70 08

Peter Lembcke

Restaurang med genuint nordtyskt kök som varit en lokal favorit sedan 1910. Menyn ståtar med Hamburgsk traditionell ål och labskaus; som är en blandning av fläsk, potatis och kryddor. Till detta serveras stekt ägg och en redig matjessill.

Adress: Holzdamm 49

Telefon: +49 (0)40 24 32 90

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Sevärdheter i Hamburg

Stadsdelar i Hamburg

Hotell i Hamburg