REEPERBAHN

HAMBURG

Hotell & vandrarhem i St. Pauli, Hamburg

Det finns otroligt många hotell i Hamburg men här avgränsar vi oss till de hotell och vandrarhem som är belägna i stadsdelen St. Pauli. De ligger på lite varierande avstånd från Reeperbahn, men inget ligger längre bort än 20 minuter till fots. Avstånden till Hamburg centrum är aningen längre och varierar mellan 25-40 minuter till fots. Utöver de hotell i Hamburg som nämns nedan återfinns även många större hotellkedjor i denna nordtyska storstad.

Att bo i St. Pauli är inte bara smidigt om ni vill utforska stadsdelen utan härifrån kan man enkelt nå hela Hamburg. I stadsdelen finns både stationer för U-bahn och S-bahn, vilka ger snabb tillgång till staden och dess sevärdheter.

Snabbval: Budapester Hof | Hotel Figaro | Hotel Café Keese | Hotel Stern | Hotel Pacific | Hotel Ibis | Hotel Kogge | Haralds Hotel

Hotel Figaro

Hotel Figaro

Hotel Figaro är ett bra och billigt hotell i St. Pauli. Det ligger ca: 15 minuters gångväg från Reeperbahn. Adressen är Neuer Kamp 21, mittemot affären Real. Läget är bra eftersom man får lite avkoppling från det hetsiga nöjeslivet på Reeperbahn, samtidigt som det är inte särskilt jobbigt att promenera den relativt korta vägen dit. Alternativt kan man ta en taxi för ungefär 80 kr om man är lat av sig.

Rummen är spartanskt inredda men med skapliga sängar, en billig tjock-TV, stolar och ett bord samt ett handfat. Rummen på varje våningsplan delar på en gemensam toalett i änden av korridoren. Enligt deras hemsida ingår trådlöst nätverk i rumspriset. Det är något vi på Reeperbahn.se inte märkt av, men det kan vara något som vi missat. Om ni tar er till Hamburg på annat sätt än bil så finns det en tunnelbanastation några hundra meter från hotellet.

I området kring hotellet finns många affärer och restauranger samt några pubar.

Adress: Neuer Kamp 21

Telefon: +49 (0)40 4304270

Webbplats: www.hotelfigaro.de | Karta

Priser på Hotel Figaro

Priserna uppdaterade 2010-04-05, kontrollera hotellets prislista för dagsaktuella priser.

Fredag och lördag

Enkelrum: €45

Dubbelrum: €60

Trebäddsrum: €85

Fyrbäddsrum: €100

Fembäddsrum: €150

Söndag till torsdag

Enkelrum: €35

Dubbelrum: €45

Trebäddsrum: €60

Fyrbäddsrum: €80

Fembäddsrum: €125

Hotel Domicil Hamburg by Golden Tulip

Hotel Domicil Hamburg by Golden Tulip – ett mycket trivsamt och stilfullt hotell beläget i Saint Pauli med närhet till bland annat fiskmarknaden. Till hotellets främsta egenskaper hör exempelvis en takterrass som är mycket uppskattad av gästerna under vår och sommar. Hotellet har en bar och lounge. Och gästerna kan fritt utnyttja hotellets bastu, och en annan tjänst som tillhandahålls är skoputsning. Receptionen är öppen dygnet runt.

Rummen är utrustade med bland annat te- och kaffebryggare och hårtork. Gästerna har tillgång till kostnadsfria filmkanaler och alla rummen har kostnadsfri wi-fi. Dessutom har rummen skrivbord och telefon. Hotel Domicil Hamburg by Golden Tulip erbjuder ett relativt billigt boende sett till standarden och läget.

Adress: Stresemannstrasse 62

Bokning: BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

A&O Hamburg Reeperbahn (Hotel Stern)

Hotel Stern

A&O Hamburg Reeperbahn (tidigare Hotel Stern) är ett annat hotell i Hamburg och i stadsdelen St. Pauli. Det är beläget i bortre änden av Reeperbahn, nära Beatles-Platz. Utvändigt ser det ut som en vit plåtbarack belägen på en innergård vid Reeperbahn. Enligt uppgift ska detta hotell dock vara mycket bra i förhållande till priset man betalar. Både pris och kvalitet kan mycket väl ha förändrats sedan hotellkedjan A&O tog över hotellet. Läget är också mycket bra, speciellt om man planerar att hålla igång på Reeperbahn till sena natten eller tidig morgon.

Väljer man detta hotell som är beläget på Reeperbahn bör man ha i åtanke att det kan vara ganska livligt utanför fönstret. Räkna alltså med att det kan bli lite sömn vissa nätter. Kommunikationerna till resten är dock mycket bra då det bara er ett fåtal meter till närmsta S-Bahn-station.

Adress: Reeperbahn 154

Telefon: +49 (0)40 30051300

Bokning: BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

Budapester Hof

Budapester Hof

Budapester Hof är ett trevligt hotell på ungefär 15 minuters gångavstånd från Reeperbahn. Det ger en bra distans till det hetsiga livet på Reeperbahn, en bra oas helt enkelt Hotellet totalrenoverades för några år sedan och rummen är ljusa och bra inredda. Prisnivån är något högre än på det närbelägna Hotel Figaro. Hotellet ligger på Paulinenstraße som är en en sidogata till den stora genomfartsvägen Budaperster Straße.

Adress: Paulinenstraße 16-18

Telefon: +49 (0)40 4397972

Bokning: BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

Keese by Centro Basic

Hotel Café Keese

Hotel Café Keese har sedan 1948 varit en integrerad del av nattlivet i St Pauli, detta mycket tack vare sitt centrala läge på Reeperbahn. De nyrenoverade rummen är bekvämt inredda och utrustade med kabel-TV, dusch/bad samt ett litet skrivbord.

Adress: Reeperbahn 19-21

Telefon: +49 (0)40 33427843

Bokning: BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

Hotel Ibis

Hotel Ibis Hamburg

Hotel Ibis ligger precis i bortre änden av Reeperbahn. Hotellet har 162 modernt möblerade rum med tillgång till Internet (tillval på begäran). Internetuppkoppling via iPoint finns även i hotellets lobby. Frukost serveras mellan 04.00 och 12.00. Hotel Ibis ligger i korsningen Reeperbahn-Simon Von Utrecht Strasse.

Adress: Simon von Utrecht Strasse 63

Telefon: +49 (0)40 650460

Bokning: BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

Hotel Pacific

Hotel Pacific ligger i norra delen av St. Pauli knappt en kilometer från Reeperbahn. Runt hörnet ligger Hotel Figaro som omnämns längre upp på denna sida. Hotellet ligger därmed också nära stormarknaden Real. I direkt närhet till hotellet finns många affärer och restauranger, samt några renodlade pubar.

Adress: Neuer Pferdemarkt 30

Telefon: +49 (0)40 4395095-6

Webbplats: www.hotel-pacific.de | Karta

Hotel Kogge

Hotel Kogge

Hotel Kogge är beläget i södra St. Pauli inte längt från Elbe, Fishmarkt och Hamburgs hamn. Det ligger också nära Reeperbahn, avståndet är ungefär 400 meter. Det ger en behaglig närhet till nöjesgatan samtidigt som man inte störs av utelivet när det är dags att sova.

Hotellet beskriver sig som ett Rock'n'Roll-hotell och rummen har individuell inredning i olika teman. De har en egen bar som samtidigt fungerar som reception. Dagtid serveras frukost och lättare mat i hotellbaren. Hotellet riktar sig till musikintresserade och frigjorda personer. På bilden syns hotellrummet "Show Room" som ligger på markplan med trottoaren precis utanför fönstret.

Adress: Bernhard-Nocht-Strasse 59

Telefon: +49 (0)40 312872

Webbplats: www.kogge-hamburg.com | Karta

Haralds Hotell

Haralds Hotel är beläget mitt på Reeperbahn och är enligt vårt tycke ganska sunkigt. Vi har inte bott där men ett av våra besök till Hamburg krockade med en MC-festival, och under jakten på ett hotellrum hittade vi detta hotell. Bokar man ett rum på Haralds Hotel ingår det en kvinna i priset fick vi reda på av den aningen svettiga hotelldirektören. Detta var ett tungt vägande argument att avstå en natt på detta hotell. Men vem vet, du kanske tycker det låter som ett attraktivt erbjudande.

Adress: Reeperbahn 54

Telefon: +49 (0)40 313363

Karta

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Hotell i Hamburg

Strippklubbar i Hamburg

Inför resan till Hamburg