ST. PAULI

HAMBURG

ÖVRIGT

Strippklubbar på Reeperbahn

Reeperbahn finns en uppsjö av strippklubbar och huvudregeln är att det är gratis inträde och ölen kostar 5 Euro (ca: 50 kr). Något du bör se upp för om du besöker en strippklubb på Reeperbahn är att köpa en apelsinjuice (orangensaft) åt någon av stripporna som inte är "i tjänst" för tillfället. Apelsinjuicen är i själva verket en beställning av strippan som sällskapsdam och brukar kosta någonstans runt 30 Euro (ca: 300 kr).

Det försigår även en hel del försök att lura besökarna på strippklubbarna. Senast vi var där frågade föreståndaren om vi var nöjda med tjejerna. Vi svarade att vi var nöjda och fortsatte dricka vår öl. Fem minuter senare kommer han med två flaskor Champagne och två karaffer apelsinjuice till en kostnad av 500 Euro (ca: 5000 kr). Tack vare vår hyfsade vana lyckades vi avstyra denna komplott och avlägsna oss från stället (som förresten hette "Lida"). Skulle någon av oss spontant tackat ja och druckit av Champagnen hade vi varit 5000 kr fattigare idag.

Rådet när du går på strippklubbReeperbahn är att vara lugn och sansad, men att undvika erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna. Samt att ett "ja" till en sak lätt kan "tolkas" som ett ja till en dyr beställning.

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Nattklubbar

Sevärdheter