ST. PAULI

HAMBURG

ÖVRIGT

Krogar och pubar på Reeperbahn

Pubar på Reeperbahn

Reeperbahn finns ett stort utbud av krogar och pubar i alla tänkbara genrer. Rockpubar, engelska pubar, irländska pubar, sportbarer m.m. Speciellt tätt mellan pubarna är det på Hans-Albers-Platz, ett torg på mitten av Reeperbahn. Krogstråken sträcker sig även utmed bakgator och sidogator från Hans-Albers-Platz. Utmed själva Reeperbahn är det däremot ont om pubar, där dominerar affärer, sexbutiker, snabbmatsrestauranger och strippklubbar.

Även i kvarteren mellan Reeperbahn och Simon-von-Utrecht-Straße i norr finns det en hel del pubar.

Pils-Börse Hamburg Reeperbahn

Pils-Börse

Pils-Börse är en riktigt härlig pub där man bl.a. billigt säljer Warsteiner i glas på 25 cl. Utöver Warsteiner erbjuder de följande ölsorter: Astra, Beck's, Desperados, Diebels Alt, Flensburger Pils, Holsten Pilsener och König Ludwig Weizen. Puben ligger i det mycket krogtäta området kring Hans-Albers-Platz. På fredagar öppnar Pils-Börse mitt på dagen och håller öppet hela tiden fram till söndagkvällen.

Adress: Friedrichstrasse 2

Webbplats: www.pilsboerse-hamburg.de

King Calavera

King Calavera

En riktigt trevlig krog är King Calavera som ligger på torget på mitten av Reeperbahn. Det är ett ställe som erbjuder nya DJ:s varje kväll och de spelar i genrerna PunkRock´n´Roll, Alternativ, Independent, Rockabilly, Ska, Trash, Outlaw-Country, Beat, Rock, Emo, Surf, Psychobilly, Northern Soul, Mexicanwrestlingalohavoodootikistyle.

Adress: Hans-Albers-Platz 1

Rosis Bar

Rosis Bar

Rosis Bar ligger inte på själva Reeperbahn, utan ett kvarter bort från den stora nöjesgatan. Detta är ett trevligt ställe där det dricks och dansas friskt. Priset ligger i nivå med andra pubar i området. Här serveras öl och vin, men du kan inte betala med kort, så se till att ha kontanter på fickan.

Adress: Hamburger Berg 7

Bierhaus Zillertal

På en parallellgata till Reeperbahn låg Bierhaus Zillertal som är världens största värdshus. Den enorma ölhallen har plats för 1200 gäster som får njuta av levande Bayersk musik. Ölen dricks självklart ur sejdlar på en liter.

Bierhaus Zillertal ska enligt rykten vara nedlagt sedan några år.

St. Pauli Theater's uteservering

St. Pauli Theater

I entrén på St. Pauli Theater finns en bar. Den dämpade belysningen och de plyschröda stiliga möblerna ger en dunkel atmosfär. Under sommarmånaderna har de en uteservering som är avgränsad från gåytorna runt omkring av glasväggar som även fungerar bra som vindskydd.

Från uteserveringen har man god uppsikt över alla olika sorters människor som spatserar förbi på Reeperbahn.

Adress: Spielbudenplatz 29

Webbplats: www.st-pauli-theater.de

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Krogar i Hamburg

Shopping i Hamburg

Andra stadsdelar i Hamburg

Kollektivtrafik i Hamburg