ST. PAULI

HAMBURG

ÖVRIGT

Nattklubbar på Reeperbahn

Nattklubbarna hittar du vanligtvis på någon sidogata till Reeperbahn. Det syns ganska tydligt vilken typ av ställe det är. Reeperbahn är ett centrum för nattlivet i Hamburg, vilker gör att många nattklubbar återfinns här. Gå till kartan över Reeperbahn för att se var de olika nattklubbarna är belägna.

Grosse Freiheit 36

Grosse Freiheit 36 Grosse Freiheit 36

Ett ställe vi verkligen kan rekomendera är Grosse Freiheit 36 som ligger på gatan med samma namn (Große Freiheit) ganska långt ner på Reeperbahn. När vi besökte stället sålde de ett litet glas öl (25cl) för 1 Euro, det var billigt tyckte vi.

På övervåningen av denna nattklubb/krog öppnade Felix Felzmann 1993 ett museum om den kända tyska skådespelaren Hans Albers. För övrigt ligger stället där Beatles slog igenom på Große Freiheit 7, på den tiden hette det Star-Club.

Adress: Große Freiheit 36

Webbplats: www.grossefreiheit36.de

Grünspan

Grünspan Hamburg

Hamburgs äldsta konsertställe erbjuder en mängd olika konserter från söndag till torsdag. REM och Bryan Adams hr hedrat denna plats med sin närvaro. Även Sean Lennon har stått på scen här, bara några stenkast från de ställen hand berömda far en gång spelade på. Från kl. 22 på helger är dansgolvet fullt av unga och gamla rockälskare. Interiören är dekorerad i vinrött och stämningen är mycket trevlig. Grünspan ligger på addressen Große Freiheit 58.

Adress: Große Freiheit 58

Webbplats: www.gruenspan.de

Angie's Nightclub

Angie's Nightclub är ett suveränt ställe för en utekväll. Här framförs levande musik av Floy (The Queen of Soul) och Angies Houseband som spelar swing, jazz och funk. De första dagarna varje vecka uppträder här lokala band. Baren har över 100 olika cocktails, som under Happy Hour kostar halva priset.

Adress: Spielbudenplatz 27

Webbplats: www.tivoli.de/gastro/angies.html

Docks Club

Docks Club är en nattklubb och ett diskotek som går under namnet Disco im Docks. Ibland arrangeras även konserter på Docks Club. Här finns det gott om plats på dansgolvet, inte för att ställer är impopulärt, utan snarare för att det är stort. Hit lockas främst en yngre publik, och på helgerna är det särskilt populärt bland studenter på universitetet. Musiken på Disco im Docks är den senaste som spelas på radio.

Adress: Spielbudenplatz 19

Webbplats: www.docks.de

Quer Bar

Till Quer Bar kan man gå under de tidiga morgontimmarna, när de andra klubbarna och pubarna har stängt, men det ändå är för tidigt att gå hem. Quer Bar är alltså stället att gå till för en sista öl och dans, för detta ställe verkar aldig sova. Den sista ölen här kommer troligtvis bli till flera och när du till slut kravlar dig ut inser du att alla andra redan äter frukost. Torsdagar på Quer Bar rekommenderas starkt.

Adress: Hans-Albers-Platz 8

Webbplats: www.quer-club.de

China Lounge

China Lounge är en klubb på 600 kvadratmeter med plats för 650 gäster och ligger på adressen Nobistor 14 i närheten av gatan Grosse Freiheit. Medelåldern på China Lounge är 26 år. Klubben har fyra dansgolv; Mainfloor (House/Electro), Basement (HipHop/R'n'B), Garden (Chill-Out) och Penthouse (30-tal fram till idag). På torsdagar öppnar de kl. 23 och inträdet är då €6. På fredagar och lördagar öppnar de också kl. 23 men då är inträdet på €8.

Adress: Nobistor 14

Neidklub

Neidklub är en nattklubb som ligger på adressen Reeperbahn 25.

Bar Morphine

Bar Morphine är en nattklubb som ligger på adressen Seilerstrasse 16.

Webbplats: www.bar-morphine.de

Moondoo

Moondoo är en nattklubb som ligger på adressen Reeperbahn 136. På lördagar är Gayklubb för hela slanten.

Webbplats: www.moondoo.de

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Bordeller i Hamburg

En kväll på Reeperbahn

Shopping i Hamburg