REEPERBAHN

ST. PAULI

Shopping i Hamburg

Hamburg är en fantastisk shoppingstad med massor exklusiva butiker och köpcentrum. Gatorna Neuer Wall och Mönckebergstraße erbjuder t.ex. hela 12 gallerior. Här kan du hitta många intressanta presenter, eller varför inte köpa några snygga kläder eller skor till dig själv. Eller varför inte slå till på en snygg klocka av märket Casio, Omega eller Rolex

Tyskarna är också kända för att vara bra optiker. Om du har nedsatt syn och ändå råkar befinna dig i Hamburg kan det därför var bra att besöka en optiker. Glasögon, linser och läsglasögon är både relativt billiga och av hög kvalitet. Sedan finns det ett brett utbud av dyra märkesbågar för den som vill utstråla klass och välstånd.

Shoppingstråk

Nedan hittar du information om några av Hamburgs populära shoppingstråk. Alla är belägna i centrum och på promenadavstånd från varandra.

Jungfernstieg

Gata i centrala Hamburg

Jungfernstieg ligger vid sjön Alster och är sedan långt tillbaka ett känt shopping- och promenadstråk i Hamburg. Förr gick här familjerna sina söndags-promenader och och passade då på att visa upp sina ogifta döttrar. "Jungfern" betyder ju jungfrur.

Numera är det handeln som är i fokus och här försöker stora som små affärer överträffa varandra med exklusiva erbjudanden. På Jungfernstieg hittar du bl.a. sko-, läder- och väskaffärer samt det berömda varuhuser Alsterhaus.

Neuer Wall

Vid Adolphsplatz till höger bakom rådhuset ligger Hamburger Börs. Går du vidare över Adolphsbrücke börjar Neue Wall. Detta är Hamburgs stora designergata där du kan du handla mycket inom internationellt mode. På Neue Wall hittar du många kända internationella märken från bl.a. Armani, Joop och Jil Sander.

Hanse-Viertel

Det hanseatiska kvarteret Hanse-Viertel bjuder på ett stort utbud av välrenommerade butiker och fackhandlare. Det finns också mycket restauranger och caféer där du kan ta en välbehövlig paus från shoppandet.

Koppla av med en fika

Balzac Coffee i Hamburg

Om du blir kaffe- och fikasugen under shoppingrundan i Hamburg rekommenderas kedjan Balzac Coffee. Det är en liknar väldigt mycket det amerikanska Starbucks både till inredning och logga. kedjan har fått sitt namn efter den franska, koffeinberoende författaren Honoré de Balzac. I centrala Hamburg finns det nio Balzac Coffee, förr eller senare kommer du springa på ett.

Affärer

Här hittar du information specifika affärer i Hamburg.

Cool and Crazy

Utmed en ganska ödslig gata mellan St. Pauli och Altona ligger skivaffären Cool and Crazy. I källarlokalen som butiken upptar hittar du ett stort utbud av garagerock, punkrock och mycket annan skränig musik. Butiken öppnades av amerikanen och skivbolaget Crypt's grundare Tim Warren på det tidiga 90-talet.

Adress: Julius-Leber-Straße 20

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Information om St Pauli i Hamburg

Karta över Hamburg