REEPERBAHN

HAMBURG

Krogar och pubar i St. Pauli

Stadsdelen St. Pauli är full av trevliga små pubar och krogar, närmare bestämt inte mindre än 650 st. Du behöver inte gå långt för att hitta ett nytt ställe att utforska, och destå närmare Reeperbahn du kommer ju tätare blir det mellan pubarna. Du hittar alla krogar och pubar på vår karta över St. Pauli.

Bar Centrale

Bar Centrale

Bar Centrale är namnet på en numera nedlagd pub. Den drevs av en trevlig engelsman vid namn Max. Det var sen eftermiddag när vi steg in i den folktomma lokalen för att avnjuta en svalkande öl i sommarvärmen. Trots att vi var de enda gästerna kände vi att atmosfären var helt rätt. Den trevliga barägaren Max var dessutom ett stort plus. Där satt vi, några kvarter från ett Reeperbahn som ännu inte förvandlats från shoppinggata till nattlivskvarter.

När vi året därpå skulle besöka Bar Centrale igen hade det slagit igen och ersatts av ett nytt ställe (Café Absurd) som inte alls föll oss i smaken.

The Shamrock Irish Pub

The Shamrock Irish Pub har funnits i St. Pauli i över 25 år. De har storbilds-TV där de visar sport. Om det inte går någon match på TV vid ditt besök kan du alltid spela lite på deras bordsfotbollspel. De har också en darttavla om du måste sysselsätta dig medan du avnjuter en perfekt Guinness i perfekt miljö.

Denna pub ligger inte långt ifrån Hotel Figaro (~5 min gångväg) och Budapester Hof (~8 min gångväg). The Shamrock Irish Pub finns markerad på kartan över St. Pauli.

Adress: Feldstrasse 40

Telefon: +49 (0)40 4327 7275

Webbplats: www.shamrockirishbar.com

The Tower

The Tower är en bar som även serverar mat som är belägen vid Hafenkrankenhaus, mellan Reeperbahn och Landungsbrücken. Här kan du tillfälligt fly från det syndiga Reeperbahn för att slappna av och ladda upp. Här har man en utmärkt utsikt över hamnen, så att du har god uppsikt över din lyxjakt.

Adress: Seewartenstraße 9

Telefon: +49 (0)40 3111 3524

Bar Rossi

Bar Rossi är en populär bar och klubb i norra St. Pauli, långt från Reeperbahn's intensiva nattliv. Detta ställe är hippt och lynnigt, mörkt och groovy, och inrett med komfortabla soffor med utsikt över staden genom flera panoramafönster. Discjockeyn spelar för det mesta techno och drum'n'bass.

Adress: Max-Brauer Allee 279

Telefon: +49 (0)40 4325 4639

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Krogar på Reeperbahn

Inför resan till Hamburg