REEPERBAHN

HAMBURG

Restauranger i St. Pauli

I stadsdelen St. Pauli finns det gott om restauranger. Här tipsar vi om några av dem och många av dem är markerade på vår karta över St. Pauli. Letar du efter restauranger utanför St. Pauli får du besöka avdelningen: Restauranger i Hamburg.

Schlachterbörse

Schlachterbörse är belägen nära slakthuset, som även inspirerat till restaurangens namn. Menyn erbjuder främst kötträtter, varav några kan mätta de största av munnar. Bland de populärare sidorätterna är stekt potatis och det är bäst att beställa en shot efter avslutat måltid för att ge din mage en hjälpande hand. Fotografierna på väggarna vittnar om att många kändisar har hedrat detta ställe med ett besök. Utöver väl tilltagna och smakfulla maträtter erbjuds här också stiligare kreationer och lättre snacks. Här stänger inte köket förrän sent på kvällen.

Adress: Kampstraße 42

Telefon: +49 (0)40 436543

Webbplats: www.schlachterboerse.de

Trattoria Remo's

Adress: Hein-Hoyer-Strasse 75

Webbplats: www.trattoria-remos.de

Feuerstein

En riktigt bra restaurang med utmärkta pizzor är Feuerstein som ligger i korsningen Neuer Pferdemarkt - Feldstraße alldeles i närheten av affären Real.

Adress: Neuer Pferdemarkt 34

Telefon: +49 (0)40 4397601

Webbplats: www.feuerstein-stpauli.de

Video: www.cityguide.com

Feuerstein

Rocco

Restaurant Rocco

I kvarteren mellan Budapester Straße och Reeperbahn hittar restaurang Rocco. Om de döpt restaurangen till just detta p.g.a porrstjärnan med samma namn låter vi vara osagt.

Rocco är en populär Italiensk restaurang med många stamgäster som uppskattar den livliga atmosfären och att sitta och diskturera. Om man är ute efter en romantisk middag gör man bäst i att välja en annan restaurang, eftersom det är ganska trångt och högljutt. De som tvingas vänta på ett bord ges ofta en drink som kompensation under tiden de får vänta. Under sommaren har de en uteservering framför restaurangen som ligger i hörnet av kvarteret. Utöver den vanliga, fasta menyn, serveras här specialrätter för dagen och extra stora pizzor med frasig botten och en unik smak. Det sätt som pizzornas topping arrangeras av pizzabagaren är ett bra exempel på riktigt italiensk passion för mat. Även pastarätterna rekommenderas, och alla rätter ligger på en rinlig prisnivå.

Adress: Wohlwillstraße 29

Telefon: +49 (0)40 435505

Webbplats: www.rocco-hamburg.de

Restaurant Steinofen

Restaurant Steinofen

Denna restaurang ligger på Neuer Pferdemarkt 33, inte långt ifrån Hotel Figaro och Hotel Pacific. Det är inte heller speciellt långt från Budapester Hof, ca: 200 meter. Vid lunchtid erbjuder Steinofen en "ät så mycket du vill"-buffé för 4,50 Euro.

Adress: Neuer Pferdemarkt 33

Telefon: +49 (0)40 40186860

Mr. Kebab

Mr. Kebab är ett populärt kebabställe i St. Pauli och de verkar alltid ha många gäster. Här kan du äta en god kebab och en minst lika god öl till ett bra pris i en trevlig atmosfär. Personalen är mycket glad och trevlig. Värt att notera är att Mr. Kebab inte accepterar några kontokort, så se till att ha kontanter i plånboken. De säljer även mat för avhämtning.

Denna restaurang är extra intressant om man bor på Hotel Figaro eller Budapester Hof eftersom den då ligger på mycket nära gångavstånd. Från Hotel Figaro är det dessutom på vägen till Reeperbahn, vilket passar perfekt om man vill stanna till på en bit mat innan kvällens ståhej.

Adress: Thadenstraße 1

Telefon: +49 (0)40 437798

Gaststätte Old Commercial Room

Gaststätte Old Commercial Room

Fisk och tradition är två mycket viktiga ord på Old Commercial Room. Detta är stället att gå till för att få avnjuta riktiga Hansa-specialiteter. Menyn finns översatt på hela nio språk, vilket uppskattas mycket av de många utländska gästerna. Old Commercial Room särskiljer sig genom sin inredning, som är en kombination av mahogny, mässingslampor och fartygsaccessoarer för att skapa en trivsam maritim atmosfär. Framför allt är Lapskojs (Labskaus) en stående favorit och även en visuell upplevelse för nykomlingar här. En annan klassisk rätt som rekommenderas är "Birnen, Bohnen und Speck" (Päron, bönor och bacon).

Old Commercial Room ligger lite utanför St. Pauli i södra Neustadt. Befinner man sig på Reeperbahn går man mot centrum på Millentordamm och sedan Ludwig-Erhard-Strasse. Efter ca: 500 meter från Reeperbahn (tunnelbanestationen) svänger man av åt höger på gatan Englische Planke.

Adress: Englische Planke 10

Telefon: +49 (0)40 366319

Webbplats: www.oldcommercialroom.de

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Hamburgs historia

Sevärdheter i Hamburg