REEPERBAHN

ST. PAULI

Beach-Clubs i Hamburg

Under sommarmånaderna arrangeras flera Beach-Clubs i Hamburg. Dels föregångaren Strand Pauli som är belägen vid Elbe i stadsdelen St. Pauli, men även den nya och lite snobbigare Hamburg DelMar. Dessa två sommarställen finns utmarkerade på Hamburg-kartan.

Strand Pauli

Strand Pauli Beach-Club

För ett par år sedan öppnade Strand Pauli vid hamnen i stadsdelen St. Pauli. Man har gjort det till en Beach-Club genom att hälla sand över området och fylla det med brassestolar, sittsäckar, madrasser, träbänkar och allsköns bråte. Barerna är uppbyggda av träplank och pinnar och ska ge ett lite tropiskt intryck. Man får intrycket av att det drivs och besöks av lite mer "autonoma" personer. De har ett litet dansgolv där det gärna dansas salsa om kvällarna. Mycket mysigt och avspänt ställe och utsikten över hamnen och flytdockorna är fin. Ett bra ställe att ta en drink eller öl på innan man startar nöjesvimlandet på Reeperbahn.

Adress: St. Pauli Hafenstraße 89

Webbplats: www.strandpauli.de

Hamburg DelMar

Hamburg DelMar Beach-Club

Sommaren 2010 öppnade ett nytt ställe som efterapat Strand Paulis koncept. Det heter Hamburg DelMar och är något fräschare är Strand Pauli, men det märks att detta stället riktar sig till det något snobbigare klientelet. Hamburg DelMar är beläget perfekt ovanpå en f.d. parkeringsplats vid kajen där man kan ta rundtursbåtarna på Elbe.

Adress: Bei den St. Pauli Landungsbrücken 7 (Parkdeck)

Webbplats: www.hamburg-del-mar.de

Webbplats: www.hamburgcitybeachclub.de

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Sevärdheter i Hamburg

Stadsdelar i Hamburg

Hotell i Hamburg