REEPERBAHN

ST. PAULI

Tåg till Hamburg

Hamburg Hauptbahnhof

Med tåget till Hamburg slipper du tänka på att vara nykter och redo att ta över bilkörningen genom Sverige, Danmark och Tyskland. Istället kan hela resesällskapet dåsa bort i en behaglig berusning i tågets bistrovagn, eller alternativt i kupéns avskildhet.

Tillhör du en av dem som blivit vilseledda av klimatlobbyn så kan tåget ses som ett klimatvänligt sätt att resa till Hamburg. Tänk bara på att välja det färdmedel som passar dig bäst, både under resan dit men även på plats i Hamburg.

Åk med SJ till Malmö så är det därefter smidigt att hoppa på Öresundståget/Kustpilen till Köpenhamn. Eftersom SJ ännu inte släppt hela sitt monopol går det i dagsläget inga internationella direkttåg. Från Köpenhamn går det däremot direkttåg med Deutsche Bahn till Hamburg som har en restid på 4 timmar och 30 minuter i komfortabla Eurocity-tåg.

Om ni åker tåg till Hamburg kan det vara bekvämt att hyra en bil om ni planerar någon utflykt utanför staden, eller om ni smidigt vill transportera er inom Hamburg. Kolla in för priser och bokning.

-->

Holiday Autos: www.holidayautos.se

SJ: www.sj.se

Deutsche Bahn: www.bahn.de

Hamburgs centralstation

Hamburg Hauptbahnhof ligger centralt i Hamburg, bara några kvarter från rådhuset (se Hamburgkarta). Här kopplas både nationella och internationella tåg ihop med kollektivtrafiken i Hamburg. Totalt har stationen 22 spår; 8 för vanliga tåg, 4 för pendeltåg, 8 för tunnelbana och 2 för godstrafik.

Hamburg Hauptbahnhof inomhus

Från Hamburg går det tåg till de flesta större tyska städerna. Dessutom finns det internationell tågförbindelse till Danmark, Nederländerna, Belgien och Frankrike.

Alternativt

Flyg till Hamburg

Buss till Hamburg