REEPERBAHN

ST. PAULI

Resvägar och avstånd till Hamburg

På denna avdelning samlar vi de bästa resvägarna och avstånden till Hamburg och Tyskland från några väl utvalda svenska städer. De avstånd till Hamburg vi visar här är inte på milen exakta, utan en uppskattning som kan avvika något. Förutom den här informationen bör du kolla i en vägatlas vilken resväg som passar er bäst, kanske beroende på vilken tid på dygnet ni åker. Då ska säkert Hamburgresan bli en riktigt trevlig bilsemester.

Vill du veta avstånd till andra tyska städer så hittar du dessa här: Avstånd till andra städer i Tyskland eller Avståndstabell Tyskland.

Autogazette's Autobahn Staumelder är en bra tjänst där du kan se om det är köer på Autobahn. Har du laptopen och den mobila internetuppkopplingen med dig kan det vara klokt att kolla upp hur läget på vägarna är, speciellt i semestertrafiken.

Det är också viktigt att kolla upp aktuella bensinpriser i Europa. Vanligtvis är bensinen billigare i Sverige än i både Danmark och Tyskland. Det kan därför vara lönsamt att tanka fullt innan du lämnar Sverige bakom er.

TIPS: Läs på om Hamburg

Redan här vill vi passa på att rekommendera dig att utforska de andra delarna av sajten där vi bl.a. recenserar hotell, restauranger, caféer, pubar och affärer.

Stockholm - Hamburg

Från Stockholm följer du helt enkelt E4 ända ner till Helsingborg och tar därifrån öresundsfärjan till Helsingör och fortsatt bilresa mot Hamburg.

Du kan alternativt köra E20 genom Västra Götaland på den västra sidan av vättern. Den vägen är dock i mycket sämre skick men du kan tjäna in några mil. Om du tjänar någon tid är däremot tveksamt.

Det totala avståndet mellan Stockholm och Hamburg är 94 mil. 57 mil i Sverige, 20 mil i Danmark och 17 mil i Tyskland.

Göteborg - Hamburg

Om du åker från Göteborg med omnejd är det helt klart bästa att åka E6 ner till Helsingborg och därifrån ta färjan till Helsingör. Det totala avståndet till Hamburg är 60 mil, varav 23 mil är i Sverige.

Malmö - Hamburg

Malmö ligger bra till, närmare Hamburg än så kommer du inte i Sverige. Härifrån passar det bäst att köra Öresundsbron över till Danmark. Passa på att köpa en kombinationsbiljett för både broöverfarten och färjan mellan Rödbyhavn och Puttgarden. Den totala sträckan till Hamburg är 33 mil varav endast några få mil är genom Sverige.

Örebro - Hamburg

Från Örebro kan du köra två vägar som vi tror är ungefär lika långa. Den kortaste vägen är att köra E20 söderut. Därefter kör du riksväg 50 till Ödeshög i södra Östergötland och därefter E4 mot Helsingborg. Eller så åker du E20 ända till Göteborg och därefter E6 till Helsingborg. Från Örebro är den totala sträckan till Hamburg 81 mil, varav 44 mil är genom Sverige.

Sundsvall - Hamburg

Den smidigaste vägen är nog att köra E4 genom Stockholm och därefter fortsätta på samma väg ända till Helsingborg. Om du kommer köra genom Stockholm vid rusnings- trafik så kan du tjäna på att köra via Enköping-Strängnäs-Flen-Katrineholm. Sväng då av E4 i Uppsala så kommer du på E4 i Norrköping igen. Därifrån kör du E4 hela vägen till Helsingborg och tar sedan färjan till Danmark.

Det totala avståndet mellan Sundsvall och Hamburg är 125 mil varav 88 mil är i Sverige.

Linköping - Hamburg

Kör E4 hela vägen till Helsingborg och ta färjan över sundet. Den totala sträckan är 74 mil varav exakt hälften är genom Sverige.

Kalmar - Hamburg

Från Kalmar kör du E22 ända till Malmö och tar därefter Öresundsbron över till Danmark. Mellan Kalmar och Hamburg är det 65 mil, varav 28 mil är genom Sverige.

Danmark och Tyskland

Om du tar färjan Helsingborg-Helsingör till Danmark så börjar du med att köra mot Köpenhamn. Väl framme i Köpenhamn fortsätter du mot Rödby. Det finns två motorvägskorsningar i Köpenhamn där du bör vara uppmärksam och inte missa skyltningen mot Rödby. Några mil söder om Köpenhamn delar sig motorvägen mot Rödby och Odense. Efter den delningen är det raka spåret mot Rödbyhavn.

Motorväg Danmark

Tar man Öresundsbron till Danmark skyltas det mot antingen Odense eller Rödby när man kommit över till Danmark. Om inte så kör mot Köpenhamn S till dess att du ser skyltning mot Rödby eller Odense.

Puttgarden i Tyskland

Väl framme i Puttgarden och Tyskland kör du raka vägen ut från färjeterminalen och kommmer då på den ofta hårt trafikerade landsvägen mot Oldenburg. Motorvägen A1 börjar strax innan Oldenburg och kommer föra dig hela vägen till Hamburg via Lübeck.

Om du planerar att göra din Hamburgresa på vintern bör du tänka på att dubbdäck är förbjudna i Tyskland. Dubbfria vinterdäck är dock tillåtna, har du inga sådana är det bara att byta om till sommardäck inför avresan.

Avstånd i Danmark och Tyskland

Från Helsingör till Rödby är det nästan exakt 20 mil. Kommer du till Danmark och Köpenhamn via Öresundsbron så är avståndet till Rödby ungefär 15 mil. Avståndet mellan Puttgarden och Hamburg är ungefär 17 mil.

Scandlines trafikerar både sträckan Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Genom att göra en bokning på Internet kan du spara ganska mycket pengar på biljetterna.

Skippa Danmark

Ytterligare ett alternativ är att helt strunta i Danmark och istället åka med Stena Line mellan Göteborg och Kiel. När du anländer till Kiel återstår endast 8,5 mil på tyskarnas älskade Autobahn.

Alternativa sätt att resa till Hamburg

Flyg till Hamburg

Tåg till Hamburg

MER LÄSVÄRT PÅ SAJTEN

Har inte denna text gett dig svar på det du undrar över? Då är du välkommen att ställa din fråga på avdelningen för frågor, kommentarer och tips.

Tips inför resan till Hamburg

Resbudget till Hamburg