REEPERBAHN

ST. PAULI

Hamburger SV

Hamburger SV Match

Hamburger SV (Hamburger Sport-Verein, HSV) är Hamburgs största och mest framgångsrika fotbollsklubb. Det är den enda klubben som spelat samtliga säsonger i Bundesliga sedan ligan startades 1963. HSV har rekord i antal matcher som obesegrade i Bundesliga. Säsongen 1982-1983 var man obesegrade i hela 36 matcher. I slutet av 70-talet och början av 80-talet var Hamburger SV bland de bästa lagen i Europa, med bl.a. en seger i Europacupen för mästarlag 1983. HSH Nordbank Arena är lagets hemmaarena.

Hamburger SV dominerar fotbollen i Hamburg men FC St. Pauli har fått många fans som en alternativ förening med stark underdog-stämpel. FC St Pauli har genom åren vid enstaka tillfällen kommit upp i Bundesliga, att jämföra med HSV som alltid spelat där. De derbyn som då och då spelas blir dock en skön blandning av två helt olika klubbar från samma stad. Förutom detta spelar man s.k. nord-derbyn mot Werder Bremen.

Hamburger SV:s historia

Hamburger SV spelardräkter

Hamburger SV är sedan länge Hamburgs storlag och har sedan 1920-talet tillhört toppskiktet bland Tysklands klubblag.

Precis som många andra tyska storlag skapades Hamburger SV genom gemensamma satsningar och fusioner av olika klubbar. 1919 skapades HSV då klubbarna SC Germania (grundad 1887), Hamburger FC (grundad 1888) och FC Falke (grundad 1906) slogs samman. Till en början gick man under namnet Hamburg 88-Germania-Falke. Klubbens färger är desamma som staden Hamburgs, vit tröja med röda byxor. Klubbmärket tog man från SC Germania. Klubben anser sig ha grundats 1887 då Germania grundades, vilket gör Hamburger SV till en av de äldsta klubblagen i Tyskland.

Om du är fotbollsintresserad och ska till Hamburg får du inte missa att kolla på fotboll. Får du ingen biljett eller besöker du staden utanför fotbollssäsongen så kan du alltid leta reda på en sport live stream på nätet.